Bezoek

Neem een kijkje tijdens de vaste bezichtigingsmomenten (mei t/m oktober), tickets te boeken via de VVV, boeken tickets voor rondleiding
of doe een aanvraag (hele jaar) voor een groepsrondleiding.

 

Bezichtiging

Waan u in de tijd van Klaas Jacobsz Daalder en kom een kijkje nemen in 't Walvisvaarders Huisje. U kunt onder andere de Zaansblauwe voorkamer, de appelbloesemroze achterkamer en de keuken met de bijzondere schouw bezichtigen. Er zijn bedsteden, gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden en 18e eeuwse Harlinger tegeltjes.

Rondleidingen vinden vindt plaats op maandagen om 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur (duur ca. 45 minuten). We vragen hiervoor een bijdrage van       € 3,00 per persoon. Dit bedrag komt geheel ten goede aan het mogelijk maken van de openstelling van 't Walvisvaarders Huisje. Toegang met de Texelse Museumpas en voor kinderen van 0 t/m 4 jaar is gratis. De kaartjes zijn via de website van de VVV te koop. Kijk in de agenda voor de openingstijden.

 

Groepsrondleiding op aanvraag

Het is ook mogelijk om een groepsrondleiding op aanvraag te organiseren. De kosten hiervoor zijn  € 40,00 per groep met een maximum van 10 personen. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de openstelling van 't Walvisvaarders Huisje.

Voor een aanvraag kunt u een mail sturen: aanvraag groepsrondleiding

Toegankelijkheid

Er zijn meerdere trapjes en opstapjes in dit oude huisje. Helaas is het dus niet geschikt voor rolstoelen, rollators, buggy's en kinderwagens.

 

Honden kunt u niet mee naar binnen nemen.

 

Het is helaas niet mogelijk om grote tassen en rugzakken mee naar binnen te nemen. U kunt deze bij binnenkomst afgeven aan één van de vrijwilligers.

 

't Walvisvaarders Huisje is een privéhuis. Fotograferen is daarom niet toegestaan.

 

De bewoners van 't Walvisvaarders Huisje zouden het op prijs stellen als u nergens aankomt en niet gaat zitten op de stoelen en bedsteden.

 

Bezoek aan 't Walvisvaarders Huisje is voor eigen risico. De stichting is niet aansprakelijk voor schade of diefstal van eigendommen van bezoekers.