Bezoek

Neem een kijkje tijdens de vaste openstelling of bezoek een informatieve ochtendvoorstelling 'historie en theater'.

 

Openstelling

Waan u in de tijd van Klaas Jacobsz Daalder en kom een kijkje nemen in 't Walvisvaarders Huisje. U kunt onder andere de Zaansblauwe voorkamer, de appelbloesemroze achterkamer en de keuken met de bijzondere schouw bezichtigen. Er zijn bedsteden, gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden en 18e eeuwse Harlinger tegeltjes. We vragen hiervoor een bijdrage van € 2,00 per persoon. Dit bedrag komt geheel ten goede aan het behoud van 't Walvisvaarders Huisje. Toegang met de Texelse Museumpas is gratis. Kijk in de agenda voor de openingstijden.

 

In 't Walvisvaarders Huisje, historie en theater

In 't Walvisvaarders Huisje neemt Ina Schrama u mee naar het jaar 1755. Ze kruipt in de huid van Trijntje, Klaas en Simon, de toenmalige bewoners van dit huisje: hun leven thuis in Den Hoorn en de reizen ter walvisvaart, met alle ontberingen waaraan ze bloot stonden. Aansluitend een rondleiding in 't Walvisvaarders Huisje met uitleg over de historische walvisvaart in de 18e eeuw door maritiem historicus Ineke Vonk-Uitgeest. U gaat mee op reis van Den Hoorn naar het hoge Noorden en ervaart het leven van toen.

 

De kosten hiervoor bedragen € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie en thee. Met de Texelse Museumpas krijgt u € 2 korting. De opbrengst komt ten goede aan het behoud van 't Walvisvaarders Huisje. Kijk in de agenda voor alle data.

 

Toegankelijkheid

In verband met de kwetsbaarheid van het huisje is het mogelijk dat we u, tijdens grote drukte, vragen op een later tijdstip terug te komen.

 

Er zijn meerdere trapjes en opstapjes in dit oude huisje. Helaas is het dus niet geschikt voor mindervaliden en kinderwagens.

 

Honden kunt u niet mee naar binnen nemen.

 

Het is helaas niet mogelijk om grote tassen en rugzakken mee naar binnen te nemen. U kunt deze bij binnenkomst afgeven aan één van de vrijwilligers.

 

't Walvisvaarders Huisje is een privéhuis. Fotografeer en deel foto's dus graag met mate!

 

De bewoners van 't Walvisvaarders Huisje zouden het op prijs stellen als u nergens aankomt en niet gaat zitten op de stoelen en bedsteden.

 

Bezoek aan 't Walvisvaarders Huisje is voor eigen risico. De stichting is niet aansprakelijk voor schade of diefstal van eigendommen van bezoekers.